50cc

Ny i Micro.

Hvordan kommer du i gang med at køre Micro Speedway?

For at køre Micro Speedway, skal du henvende dig til kontaktperson for 50cc, som du finder på klubbens hjemmeside. Som helt ny har du mulighed for at prøve at køre speedway, uden at du nødvendigvis behøver at investere i noget selv, da klubben har udstyr og speedwaycykel man kan låne i en begrænset periode. Klubben tilbyder også leje af PW 50cc, for en halv sæson for kun kr. 500,- Dette kan du få mere info om ved kontaktpersonen for 50cc eller formanden i klubben.

Som noget nyt kan du møde op hver torsdag i lige uger fra d. 21/4-2022 mellem 1630 og 1930 her vil vi stå klar til at hjælpe, og svare på alle jeres spørgsmål.

Jeg vil gerne køre speedway!

Når du har besluttet dig for, at du gerne vil køre speedway, skal du meldes ind i den pågældende klub og anskaffe dig en licens for at kunne køre på banen. Klubbens kontaktperson vil oplyse dig om, hvor du skal henvende dig.

For at køre speedway i en DMU-klub, skal du have et licens. Dette kan du tegne gennem DMU's hjemmeside, hvorefter dit licenskort vil blive tilsendt din klub. Du skal vise dette licens, når du skal træne og eller køre løb. Frem til du modtager dit licenskort, kan du printe den tilsendte kvittering, som du kan vise på banen. Dette fungerer altså som gyldigt licens i starten. Du skal dog være opmærksom på, at kvitteringen kun er gældende i Danmark.

Som ny microkører kan du købe det licens der hedder: Speedway 50cc micro (Nye kørere). Dette er et licens, der gælder dit første år som microspeedwaykører, og det koster kun 200 kr. Licenset giver adgang til det samme som et almindeligt Speedway 50cc micro-licens, og du må derfor også godt køre løb med det.

Hvis du bestiller dit Speedway 50cc micro (Nye kørere)-licens før d. 1. august 2017 gælder det til og med d. 31.12.2017. Såfremt du bestiller dit Speedway 50cc micro (Nye kørere)-licens efter 1. august 2017 gælder det året ud samt hele 2018.

Samlet info vedr. økonomi ved opstart :

Først skal man meldes ind i klubben, det koster kr 400,- om året for børn fra 3-10 år. 1/2 pris efter 1. august.

Når der er tale om børn under 18 år, skal en forældre ligeledes indmeldes i klubben, det koster det første år kr. 300,-

Så skal der købes en Licens hos DMU som er en del forsikringen, men kun for udøveren, den koster det første år kr. 200,-

 

Dvs. det første år koster det i alt kr. 900,- for at køre speedway det første år og efter 1. august kr. 700,-

 

Det andet år koster så :

 

Medlemskab 3-10 år kr. 400,-

Medlemskab forældrer 18-99 år kr. 800,-

Licens DMU kr. 600,-

I alt kr. 1800,-

 

Udstyr kan lånes i klubben, det første stykke tid, indtil man køber sit eget, de fleste køber brugt til ca. kr. 1000,-

 

Der er mulighed for leje af maskine til kr. 500,- for en sæson 1 april – 1 oktober med et depositum på kr.  1000,-

Vælger man at have egen maskine koster den ca. kr.  4000-8000,- for en brugt i ok stand.

Det er vigtigt…..

Speedway kategoriseres som farlig sport. Derfor er det vigtigt, at du anskaffer dig det korrekte udstyr, som passer til dig. Der er klare regler, som fortæller hvilket udstyr du som minimum skal have på, når du kører speedway. Gå aldrig på kompromis med dit udstyr – det er til for din egen sikkerhed!

Hvad skal jeg anskaffe?

Herunder er en liste over de ting, som du som minimum skal anskaffe dig, hvis du gerne vil køre speedway: Udstyr:

 • · Hjelm
 • · Nakkekrave
 • · Briller
 • · Brynje
 • · Knæbeskytter
 • · Tøj
 • · Handsker
 • · Støvler
 • · Slæbesko
 • · Hjelmovertræk (for deltagelse i løb)
 • · Evt. Vest (for deltagelse i løb)

Motorcykel og div. tilbehør:

 • · 50cc. Speedwaycykel

(Yamaha er et godt mærke – ofte kan man købe en brugt til en fornuftig pris)

 • · Spildbakke
 • · Evt. en værktøjskasse med div. skruenøgler mv.
 • · Benzindunk

Brugt eller Nyt


De flester starter med at købe brugt udstyr, hviklet også er det billigste og som regel i fin og helt ok stand, facebooksiderne her har som regel det hele :

 https://www.facebook.com/groups/179425712147211/?fref=ts 

https://www.facebook.com/groups/1406883826010805/?fref=ts

 

 

Hvordan kommer jeg på hold?:

Du bestemmer selv, om du ønsker at køre på et hold, eller du kun vil køre stævner, eller du ønsker begge dele. Stort set alle klubber har hold i forskellige divisioner, og det er vigtigt, at du overvejer hvilket niveau, som du ønsker at køre på inden du tilmelder dig.Det er de enkelte klubber, der melder hold til. Du vil blive kontaktet af klubben omkring tilmelding til et hold og de muligheder som klubben kan tilbyde. Du kan også vælge, at blive brugt som ”gæstekører” eller ”lånekører” for din egen klub eller andre klubber.

Hvad skal jeg have med til et løb?Nedenstående huskeliste kan du bruge, når du skal til løb:

 • · Alt udstyr til kroppen
 • · Motorcykel
 • · Spildbakke
 • · Hjelmfarver
 • · Nummervest (udlånes ofte af klubben)
 • · Licenskort
 • · Startpenge (Til stævner betaler man for deltagelse. Beløbet varierer)

Hvilke overvejelser skal jeg gøre inden jeg beslutter mig for at køre?

Når du skal køre speedway, kræver det, at du har en voksen med – altid! Så det er vigtigt, at mor, far eller hvem der tager med dig, er indstillet på at bruge tid sammen med dig på speedway. Din speedwaycykel er fyldt med mekanik og kræver en løbende vedligeholdelse. Det er en god ide, at den voksne, som er med dig, kender lidt til mekanik og selv kan skrue på din speedwaycykel - du kan altid få gode råd i klubben. Udover tiden er speedway en sport, der kræver lidt investering. Udstyr og speedwaycykel koster penge, men kan ofte købes brugt og dermed minimere udgiften.

Hvorfor er det sjovt at køre speedway?Speedway er en sport, hvor du vil opleve fart og spænding.Det er en individuel sport, men alligevel har kørerne det sjovt og hyggeligt med hinanden. Ofte vil speedway bringe dig rundt i hele Danmark og du vil få lært mange nye kammerater at kende, og få en masse oplevelser – et stævne/holdløb er aldrig det samme.

Vi glæder os til at se dig

85cc

 

Fakta:85cc speedway er klassen for de 10-16 årige. Man kan starte som 8 årig.

Maskinerne ligner meget de store 500cc maskiner, men motoren er væsentlig mindre. Banen der køres på er også væsentlig mindre, men hastigheden er alligevel høj, og det kræver masser af mod og teknik at kører 85cc."

500cc

500 cc er den største motor størrelse i speedway, det er samme størrelse motor som alle stjerne i fjernsynet, kører på. I kender dem nok, Hans Anderesen, Nicki Pedersen, Kenneth Bjerre, Niels Kristian Iversen, Jason Crump, Thomas Collob og alle de andre.

Man skal være 15 år for at køre på denne størrelse af maskine, og det er ikke uden grund, da det er en maskine uden bremser, og de kører rimeligt stærkt. Det er lidt svæt at beskrive farten, men kom ud og se et løb i klubben, eller kom forbi en tirsdag aften hvor de træner, så vil i kunne se at det går meget stærkt.